Składniki:
- ok 40 dag piersi z kurczaka
- 1/2 sałaty lodowej
- 2-3 łodygi selera naciowego
- 1/2 papryki czerwonej
- zielone oliwki ( u mnie faszerowane papryką)
- 2-3 łyżki curry
- 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
- 1 łyżeczka ostrej wędzonej papryki że sklepu https://smakinatury.net/produkt/papryka-ostra-wedzona/
- 1/2 łyżeczki soli pikantnej że sklepu https://smakinatury.net/produkt/sol-pikantna-aromatyczna/
Sos:
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka miodu
- curry
- sól pikantna że sklepu https://smakinatury.net/produkt/sol-pikantna-aromatyczna/
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przełożyć do miski, dodać curry i pozostałe przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać, można odstawić do lodówki na 1/2 godziny.
Po tym czasie mięso przesmażyć na patelni parę minut. U mnie była to patelnia grillowa.
Umytą sałatę porwać,wrzucić do miski. Seler i kawałki pokroić na mniejsze kawałki, oliwki można przekroić na pół. Dorzucić do sałaty razem z kurczakiem. Wszystko wymieszać.
Przygotować sos: wycisnąć sok z cytryny, dodać oliwę,majonez oraz miód,doprawić solą oraz curry. Gotowy sos przelać do osobnego naczynia. Sałatkę polewać sosem już na talerzu.
Teraz niespodzianka: dla czytelników Mojego bloga mam stały rabat 10% do sklepu https://smakinatury.net/. Wystarczy w miejsce kuponu wpisać 'JAWORSKA' . Zachęcam bo naprawdę warto, mnóstwo świetnych przypraw bez glutaminianu sodu, świetne strunowe opakowania. Sami się przekonajcie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz