Chciałam podziękować wszystkim,którzy odwiedzają mojego bloga,mam nadzieję,że przepisy z których korzystacie na dobre zagoszczą w Waszych domach.Daliście mi przez ten rok mnóstwo radości.Mam nadzieję,że będzie Nas tutaj coraz więcej,że będziecie się chwalić swoimi zdjęciami potraw wykonanych z moich przepisów oraz coraz więcej będzie też pojawiało się Waszych komentarzy.
Kulinarny blog był jednym z moich marzeń,gdyż uwielbiam gotować,tworzyć coś nowego w kuchni,udoskonalać stare przepisy,kupować masę gadżetów przydatnych w kuchni.Zdaję sobie sprawę,że nie jest idealny,ze wiele pracy przede mną,ale będę się starać.Mam mnóstwo pomysłów,energii do działania więc mam nadzieję,ze zostaniecie ze mną.
W tym urodzinowym poście postanowiłam podsumować ostatni rok:
Blog ogółem odwiedziło 117 557 osób
Na bloga trafiło 125 postów ( łącznie z dzisiejszym)
Ilość komentarzy 98 ( łącznie z moimi)
Strona na facebooku zyskała 1522 polubień ( od września)
Na koniec jeszcze 5 najpopularniejszych postów,które dla mnie są dużym zaskoczeniem:
1. Skrzydełka a la KFC 7138 wyświetleń
http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/07/skrzydeka-la-kfc.html
2.Pieczone ziemniaki z piekarnika 5252 wyświetleń
http://jaworskaanna7.blogspot.com/2016/02/pieczone-ziemniaki-z-piekarnika.html
3. Pizza z patelni 4703 wyświetleń
http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/09/pizza-z-patelni.html
4. Babeczki do barszczu 4298 wyświetleń
http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/12/babeczki-do-barszczu.html
5. Placuszki z kurczaka z mozzarellą 2706 wyświetleń
http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/07/placuszki-z-kurczaka-z-mozzarella-i.html
To byłoby na tyle.Zapraszam Was na urodzinowe ciasto.Mąż twierdzi,że z dnia na dzień jest coraz smaczniejsze.
Składniki:
- 125 g miękkiego masła
- 4 jajka
- 375 g cukru
- 250 g gotowej masy makowej
- 200 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 5 łyżek mleka
- 600 g wiśni
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka soku z cytryny
- 3 łyżeczki żelatyny( lub 6 jeśli lubicie bardzo stężałą masę)
- 4 łyżki konfitury wiśniowej
- 250 g kremówki
- 750 g twarogu
- skórka starta z 1 cytryny
125 g cukru wymieszać z mąką ziemniaczaną.Białka ubić z sokiem z cytryny i szczyptą soli,stopniowo dodawać mąkę z cukrem.Konfiturę wiśniową rozmieszać.Połowę tj 2 łyżki wymieszać z 1/4 wiśni i ostrożnie dodać do masy bezowej.Temperaturę zmniejszyć do 160 st C i masę bezową wyłożyć na ciasto makowe - piec przez 10-15 min.
Ostudzone ciasto przeciąć na dwie części.Na spodnią część nałożyć obręcz tortownicy.Żelatynę rozpuścić w wodzie.Pozostałą konfiturę wymieszać z resztą wiśni.Kremówkę ubić.Twaróg utrzeć ze 150 g cukru i skórką z cytryny.Żelatynę wymieszać z 3-4 łyżkami kremu serowego,po czym połączyć z pozostałym kremem.dodać kremówkę i wiśnie.krem wyłożyć na spód ciasta.Przykryć drugim plackiem,tym z bezą.Wstawić do lodówki,najlepiej na noc.
Przed podaniem polałam domową wiśniówką....wyszło pysznie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz