Składniki:
- ok 200 g makaronu "rurki"
- średnia cebula
- 3-4 ząbki czosnku
- ok 150 g szpinaku,najlepiej świeżego
- ok 100 g sera feta
- mały słoiczek przecieru pomidorowego ( u mnie własnej pracy) bądź pomidory w puszcze
- sól,pieprz
Cebulę pokroić w małą kostkę,wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę,dodać przetarty przez praskę czosnek.Gdy cebulka się zeszkli,dodać szpinak,dusić aż zrobi się wiotki. Następnie wlać puszkę pomidorów bądź przecier pomidorowy,doprawić pieprzem,ewentualne solą ( z solą delikatnie gdyż ser feta jest słony).
Ugotowany makaron odcedzić,wrzucić na patelnię,dokładnie wymieszać z sosem. na końcu dorzucić pokrojony w kostkę ser feta i delikatnie zamieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz