Składniki:
- 1 duży bakłażan
- kilka pieczarek
- 2 plastry schabu bądź pierś z kurczaka
- pomidor
- mozzarella bądź żółty ser
- zioła prowansalskie
- sól,pieprz
Pieczarki oczyścić,pokroić w plasterki.Mięso umyć,osuszyć i pokroić w małą kostkę.Oprószyć solą,pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Włożyć na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju i smażyć ok 15 min.Wsypać pieczarki,zwiększyć ogień i smażyć,aż woda,którą puszczą,odparuje.Doprawić jeśli zajdzie potrzeba.Odstawić do wystygnięcia.
Gotowego bakłażana ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze piekarnika i piec ok 10 min w 180 st C. Nałożyć farsz,pokrojonego pomidora,posypać mozzarellą lub żółtym serem ( u mnie mieszanka). Zapiekać jeszcze kilka minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz