Składniki:
- 50 dag żeberek wieprzowych
- 20 dag pieczarek
- 1 cebula
- dobry przecier pomidorowy bądź w sezonie pomidory
- sól,pieprz,czosnek
- liść laurowy,ziele angielskie
- 1 1/2 szkl rosołu
- natka pietruszki
Cebulę obieramy i kroimy drobno w kostkę i podsmażamy na tym samym tłuszczu co żeberka.Gdy lekko się zeszkli dodajemy oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki..smażymy krótką chwilę.
Wszystko wkładamy do jednego garnka bądź głębszej patelni,zalewamy rosołem,dodajemy liść laurowy,ziele angielskie wg uznania,dusimy ok 40 min.
Pod koniec dodajemy pomidory pokrojone w kostkę bądź przecier pomidorowy,2 -3 ząbki czosnku oraz pokrojoną natkę pietruszki - doprawiamy do smaku i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz