Składniki:
- 3 pojedyncze filety z kurczaka
- 20 dag mięsa wieprzowego
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- jajka
- sól,pieprz
- bułka tarta
Pietruszkę oczyścić,umyć i drobno posiekać.
Zmielić mięso razem z cebulą,przecisnąć czosnek przez praskę.Do mięsa mielonego dodać namoczoną i odciśniętą bułkę( pomijam ten etap,zamiast tego dodaję trochę przegotowanej wody),jedno jajko,cebulę i czosnek - doprawić solą,pieprzem i dokładnie wymieszać.
Na każdy płat rozbitego,przyprawionego fileta nałożyć (posypać) natkę pietruszki,rozprowadzić mięso mielone i ponownie posypać natką pietruszki.Tak przygotowane filety zwinąć w roladę i panierować w jajku i bułce tartej.Smażyć ok 20 - 30 min na wolnym ogniu.
o cudne połączenie :)
OdpowiedzUsuńdwa tradycyjne dania w jednym :)
pozdrawiam serdecznie,
Kaśka
------------
zapraszam do siebie :)
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/
tak połączenie ciekawe i co najważniejsze smakuje rewelacyjnie:} dziękuję za zaproszenie już pędzę :}
Usuń