Składniki:
- ok 70 dag piersi z kurczaka
- ok 15 dag pieczarek
- 3-4 ząbki czosnku
- sól,pieprz
- 1 czubata łyżeczka przyprawy John
- 1 czubata łyżeczka przyprawy Kebabczeta
- 1,5 łyżeczki żelatyny
Oczyszczone i pokrojone pieczarki smażymy na maśle(musi być klarowane),ma to trwać krótką chwilę(ok 3-5 min),chodzi tylko o to by wypuściły swój piękny aromat.
Wszystkie przygotowane składniki ze sobą mieszamy,dodajemy sól,pieprz,czosnek,przyprawy oraz żelatynę...dokładnie mieszamy aż masa zrobi się bardzo kleista.Przekładamy do przygotowanego szynkowara,zamykamy i odstawiamy na parę godzin by mięsko przeszło przyprawami.Po tym czasie parzymy ok 60 min w temperaturze 80 st C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz